Tilapia z pomidorami
Tilapia z pomidorami 4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- ½ kg filetów z tilapii
- 2 średnie pomidory
- ½ łyżeczki oliwy
- ¼ szklanki bulionu rybnego z kostki
- sok z cytryny
- 2 łyżeczki masła
- 1 łyżeczka bazylii
- szczypta białego pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, posypać bazylią, posolić i oprószyć pieprzem. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, posolić i posypać gałką muszkatołową. Pomidory zalać rybnym bulionem, położyć filety i kawałki masła. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C około 15 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Tilapia
- Opublikowano: poniedziałek, 30, styczeń 2012 12:43
- Anna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla