Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia z pomidorami

Składniki:

  • ½ kg filetów z tilapii
  • 2 średnie pomidory
  • ½ łyżeczki oliwy
  • ¼ szklanki bulionu rybnego z kostki
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki  masła
  • 1 łyżeczka bazylii
  • szczypta białego pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól do smaku

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, posypać bazylią, posolić i oprószyć pieprzem. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, posolić i posypać gałką muszkatołową. Pomidory zalać rybnym bulionem, położyć filety i kawałki masła. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C około 15 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *