Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona
Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona4.68 out of 5 based on 120 voters.
Składniki:
- 4 grube filety z tilapii
- ½ szklanki tartego parmezanu
- 2 łyżki mąki pszennej
- ½ łyżeczki papryki ostrej
- ¼ łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
Sposób przyrządzenia:
Ser, pieprz, sól, paprykę i mąkę wymieszać. Jajko zmiksować z mlekiem. Porcje ryby zamoczyć w jajku z mlekiem, obtoczyć dokładnie w serowej panierce. Porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. W połowie procesu pieczenia obrócić.
- Szczegóły
- Kategoria: Tilapia
- Opublikowano: czwartek, 03, maj 2012 23:19
- Kacper Barczyk
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla