Składniki:
- 1 kg filetów z sandacza
- ½ szklanki mąki pszennej
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Składniki:
Składniki: 4 grube filety z tilapii ½ szklanki tartego parmezanu 2 łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki papryki ostrej ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 jajko 2 łyżki mleka Sposób przyrządzenia: Ser, pieprz, sól, paprykę i mąkę wymieszać. Jajko zmiksować z mlekiem. Porcje ryby zamoczyć w jajku z mlekiem, obtoczyć dokładnie w serowej panierce. Porcje ryby…
Składniki: 2 duże dojrzałe cukinie mąka bułka tarta 0,5 kg ziemniaków 10 dag pieczarek sos pieczarkowy – w torebce przyprawy – wg upodobań Sposób przyrządzenia: 1 etap: Cukinię umyć i obrać (cieniutko). Następnie pokroić każdą z nich na talarki (koła) o grubości do 1 cm. Przygotować 2 talerze. Do jednego nasypać mąkę, a do drugiego…
Składniki: 1 bułka wrocławska 2 jajka 1/3 szkl mleka sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Bułkę pokroic na sredniej grubości kromki, jajka rozkłócić z mlekiem, doprawić pieprzem i solą.Na głębokiej patelni rozgrzać dosyć dużą ilość oleju ,kromki bułki zanurzać w jajku i od razu kłaść na patelnię. Usmażyć z jednej strony…