Tapenada przepisu Alicji
Tapenada przepisu Alicji 0 out of 5 based on 0 voters.
Mamy dla Was przepis na pyszną tapenadę. Aby ja wykonać potrzebujesz: oliwek, filecików anchois, czosnku i kaparów.
Składniki:
- 1 szkl oliwek bez pestek
- 1/3 szkl kaparów
- 5 filecików anchois
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić oliwki.Dodać do nich kapary oraz fileciki anchois.Wrzucić jeszcze obrany ząbek czosnku.Zalać całość oliwą z oliwek.Dodać jeszcze sól oraz pieprz do smaku.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.Gdyby wyszła dość gęsta dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 25, listopad 2015 04:42
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny