Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka z pieczarkami i żurawiną

Składniki:

  • 400 g gotowanej szynki
  • 250 g pieczarek
  • 3 łyżki smażonej żurawiny
  • 4 łyżeczki czerwonego wina
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka masła

Sposób wykonania:

  1. Obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć je na rozgrzanym maśle, wówczas pieczarki wyjąc a na tą samą patelnie wlać sok pomarańczowy oraz wino.
    Wymieszać i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie dodać żurawinę oraz sos sojowy.
    Na koniec dodać jeszcze szynkę, podgrzać i wymieszać z pieczarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *