Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka z bananami i papryką

Składniki:

  • 500 g szynki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • ½ l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • 2 banany
  • rzeżucha
  • jasny zagęstnik do sosów

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie dodać do mięsa cebulę pokrojoną w krążki oraz paprykę pokrojoną w paski.
    Całość wymieszać, dusić chwilę i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
    Zalać bulionem i trzymać pod przykryciem około 15 minut.
    Pod koniec dodać jeszcze obrane banany pokrojone w plasterki.
    Przed podaniem posypać posiekaną rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *