Szpinak z orzeszkami piniowymi i czosnkiem
Szpinak z orzeszkami piniowymi i czosnkiem4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- ¼ szkl orzeszków piniowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 kg pozbawionych łodyg liście szpinaku
- sól
- pieprz
- cząstki cytryny
-
Na suchej patelni uprażyć orzechy.
W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć czosnek, wówczas dodać do niego 1/3 szpinaku oraz orzechu.
Trzymać do momentu, aż szpinak puści sok po czym dodać kolejną porcję szpinaku.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podać z cząstkami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: środa, 13, styczeń 2010 08:29
- Marta Jabłońska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak