Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi w śmietanie

 

Składniki:

  • 800 g szparagów
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób wykonania:
Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce oraz główki i pokroić je na małe kawałki, które wrzucić do osolonego wrzątku.
Dodać jeszcze łyżeczkę cukru i gotować około 10 minut na małym ogniu.
W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, rozprowadzić ja śmietaną, lekko podgrzać i wrzucić odsączone szparagi.
Dusić jeszcze około 10 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *