Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle z musztardą i słonecznikiem

Składniki:

  • 4 sznycle wieprzowe z kością
  • 10 dkg  ziaren słonecznika
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Ziarna słonecznika zemleć w młynku do kawy, wymieszać z musztardą, doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 stopni C. Sznycle okroić z błon, rozbić tłuczkiem, obsmażyć na patelni na oleju po 2-3 minuty z obydwu stron. Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową, posmarować musztardą ze słonecznikiem i wstawić do piekarnika na 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *