Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle wieprzowe w śmietanowym sosie

Składniki:

  • 4 plastry wieprzowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • sok z ½ cytryny
  • 4 plasterki cytryny
  • ½ szkl słodkiej śmietanki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Wieprzowinę skropić wodą i obcinając brzegi formując podłużne sznycle, które skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem.
Następnie smażymy je z obu stron na rozgrzanym oleju.
Obsmażone sznycle wyjąć z a na patelnię wlać śmietankę.
Doprowadzić całość do wrzenia i dodać paprykę oraz sól.
Ponownie włożyć sznycle i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Przed podaniem sznycle polać sosem i udekorować plasterkami cytryny oraz natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *