Szczypiorkowy sos Judyty
Szczypiorkowy sos Judyty0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy z działu: sosy i dipy. Tym razem przepis na szczypiorkowy sos Judyty. Do jego wykonania będziesz potrzebować: jogurtu naturalnego, majonezu, śmietany oraz szczypiorku.
Składniki:
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżek majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek szczypioru
- szczypta pieprzu
- szczypta cukru
- szczypta soli

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny, majonez i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać.Następnie wrzucić posiekany szczypiorek.Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukru.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 22, wrzesień 2016 04:02
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny