Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szczypiorkowy sos Judyty

Znakomite przepisy z działu: sosy i dipy. Tym razem przepis na szczypiorkowy sos Judyty. Do jego wykonania będziesz potrzebować: jogurtu naturalnego, majonezu, śmietany oraz szczypiorku. 
 

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżek majonezu
  • 1 łyżka śmietany 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 pęczek szczypioru
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny, majonez i śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie wrzucić posiekany szczypiorek.
    Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Ponownie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukru.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *