Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 75 dkg pieczarek
  • 24 listki laurowe
  • zioła prowansalskie
  • 1 szklanka oleju
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, papryka mielona do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, natrzeć, solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pozostawić kapelusze, skropić obficie sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Na szpadki na przemian nadziewać mięso, pieczarki, i po listku laurowym. Piec na rozgrzanym grillu około 15 minut, raz po raz obracając.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *