Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu
Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu4.29 out of 5 based on 31 voters.
Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 75 dkg pieczarek
- 24 listki laurowe
- zioła prowansalskie
- 1 szklanka oleju
- sok z cytryny
- sól, pieprz, papryka mielona do smaku
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, natrzeć, solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pozostawić kapelusze, skropić obficie sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut. Na szpadki na przemian nadziewać mięso, pieczarki, i po listku laurowym. Piec na rozgrzanym grillu około 15 minut, raz po raz obracając.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: czwartek, 19, maj 2011 14:58
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem