Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z jabłka, rydzów i brukselki

Składniki:

  • 250 g główek brukselki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 8-10 marynowanych rydzów
  • 2 czerwone cebule
  • 2 winne jabłka
  • strąk czerwonej papryki

    Sos:
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Składniki sosu wymieszać ze sobą.
    Następnie brukselkę pokroić w paski a jabłka obrać i pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny.
    Sparzoną paprykę obrać i pokroić w kostkę.
    Cebulę również pokroić w kostkę a rydze w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *