Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka cioci Haliny

Składniki:

  • kapusta pekińska 1 główka
  • ogórek świeży 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • listki bazylii
  • jogurt naturalny 1 opakowanie
  • posiekany koperek 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę pekińską należy oczyścić i pokroić bardzo cienko. Ogórka i
    marchewkę należy obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W
    miseczce należy połączyć jogurt z posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.
    Sos należy połączyć z surówkę, udekorować porwanymi kawałkami liści
    bazylii.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *