Surówka z kapusty, marchewki i kiełków
Surówka z kapusty, marchewki i kiełków 4.66 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
- 150 g czerwonej kapusty
- 125 g marchwi
- 25 g kiełków lucerny (lub innych)
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka soku jabłkowego
- sól, pieprz
-
Kapustę poszatkować, marchewkę zatrzeć na tarce, dodać jeszcze kiełki lucerny.
Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny i sokiem jabłkowym.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 19, sierpień 2011 10:39
- Radek Studziński
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing