Surówka z jabłek z winem
Surówka z jabłek z winem4.44 out of 5 based on 334 voters.
Składniki:
- jabłka winne 3 sztuki
- cukier 2-3 łyżki
- białek wino 1/2 szklanki
Sposób przyrządzenia:
Jabłka należy dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i pokroić w
cienkie plasterki. Ułożyć je warstwami, przesypując każdą z nich cukrem
i skrapiając winem. Sałatkę należy przygotować na 2- 3 godziny przed
podaniem. Idealna do drobiu.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 15, grudzień 2009 10:01
- albertos
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing