Surówka z gotowanej papryki
Surówka z gotowanej papryki4.67 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 400 g świeżych strąków papryki
- 2 cebulki
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka cukru
- 1 ziarenko ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- ocet
- 2 ziarenka pieprzu
- sól
-
Osoloną wodę wymieszać z olejem, octem oraz cukrem, wrzucić pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie po czym doprowadzić do zagotowania.
Paprykę pokroić na paseczki i zalać zalewą, gotować na pół miękko.
Wówczas ją odsączyć i pokroić kostkę.
Natomiast cebulę posiekać i dodać do papryki.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 23, listopad 2010 08:55
- Ewelina Gawrysiak
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing