Steki z tuńczyka Weroniki
Steki z tuńczyka Weroniki0 out of 5 based on 0 voters.
Poszukujesz nowych przepisów na ryby? Idealnie trafiłeś. Steki z tuńczyka Weroniki. Do wykonania przepisu potrzebujesz: steków z tuńczyka, oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnku i szalotki.
Składniki:
- 4 świeże steki z tuńczyka
- ½ szkl oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z limonki
- sok wyciśnięty z 1 limonki
- 3 szalotki
- 1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:
-
Steki z tuńczyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niego sok z cytryny.Dokładnie wymieszać.Obrane szalotki drobno posiekać i wrzucić do marynaty.Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć, odstawić na co najmniej 30 minut.Po tym czasie kłaść tuńczyka na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: wtorek, 10, marzec 2015 06:50
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla