Stek z tuńczyka Bartka
Stek z tuńczyka Bartka 0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników ryb. Wypróbuj przepis na pysznego steka z tuńczyka. Przepis zawiera: tuńczyka, czosnek, olej rzepakowy.
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- kilka igiełek świeżego rozmarynu
- pieprz cytrynowy
- szczypta soli

Sposób wykonania:
-
Do miski wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać igiełki rozmarynu.Polać całość olejem rzepakowym.Całość dokładnie wymieszać i powstałą marynatą natrzeć delikatnie steki.Wstawić do lodówki na całą noc.Następnego dnia odsączyć mięso z nadmiaru marynaty.Oprószyć jeszcze z obu stron pieprzem cytrynowym oraz solą.Tak przygotowane ułożyć na grillu i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: sobota, 23, luty 2019 16:09
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla