Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z tuńczyka Bartka

A teraz przepis dla miłośników ryb. Wypróbuj przepis na pysznego steka z tuńczyka. Przepis zawiera: tuńczyka, czosnek, olej rzepakowy. 
 

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka igiełek świeżego rozmarynu
  • pieprz cytrynowy
  • szczypta soli
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać igiełki rozmarynu.
    Polać całość olejem rzepakowym.
    Całość dokładnie wymieszać i powstałą marynatą natrzeć delikatnie steki.
    Wstawić do lodówki na całą noc. 
    Następnego dnia odsączyć mięso z nadmiaru marynaty.
    Oprószyć jeszcze z obu stron pieprzem cytrynowym oraz solą.
    Tak przygotowane ułożyć na grillu i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *