A teraz przepis dla miłośników ryb. Wypróbuj przepis na pysznego steka z tuńczyka. Przepis zawiera: tuńczyka, czosnek, olej rzepakowy.
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- kilka igiełek świeżego rozmarynu
- pieprz cytrynowy
- szczypta soli
Sposób wykonania:
-
Do miski wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać igiełki rozmarynu.Polać całość olejem rzepakowym.Całość dokładnie wymieszać i powstałą marynatą natrzeć delikatnie steki.Wstawić do lodówki na całą noc.Następnego dnia odsączyć mięso z nadmiaru marynaty.Oprószyć jeszcze z obu stron pieprzem cytrynowym oraz solą.Tak przygotowane ułożyć na grillu i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 2