Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z kangura

Składniki:

    • 1 kg filet z kangura

    Marynata:

    • 1/3 szklanki oliwy
    • 1/3 szklanki octu winnego
    • 1/3 szklanki wody
    • 6 goździków
    • 2 łyżeczki soli
    • 3 listki laurowe
    • 6 ziaren czarnego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut na małym ogniu, schłodzić. Z mięsa wykroić steki o grubości 3 cm, usunąć błony żyły. Tak przygotowane porcję mięsa zalać przygotowaną marynatą, odstawić na dwie doby do lodówki. Piec na dobrze nagrzanym grillu lub ruszcie w piekarniku. Czas pieczenia uzależniamy od indywidualnych gustów. Podawać z pieczarkami z patelni i ulubioną sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *