Spód pizzy bez drożdży
Spód pizzy bez drożdży4.59 out of 5 based on 91 voters.
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki wody
Sposób przyrządzenia:
Czasami brak nam czasu na przyrządzenia tradycyjnego ciasta na spód pizzy, możemy zastąpić drożdże proszkiem do pieczenia co przyśpieszy przygotowanie. Suche składniki dokładnie wymieszać, dodać wodę i dokładnie wyrobić ciasto aż uzyskamy jednorodną pulchną masę. Z wyrośniętego ciasta formować spody pizzy o dowolnym kształcie. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C przez około 7 minut aż ciasto lekko się przyrumieni.
- Szczegóły
- Kategoria: Pizza
- Opublikowano: piątek, 29, czerwiec 2012 20:55
- Iwona Podgórna