Sos ziołowy z jajkiem
Sos ziołowy z jajkiem4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 100 ml majonezu
- 150 ml kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- ½ pęczka szczypiorki
- ½ pęczka koperku
- ½ pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Majonez wymieszać ze śmietaną oraz jogurtem.
Następnie dodać do niego jajka ugotowane na twardo drobno posiekane.
Następnie wszystkie zioła posiekać i również dodać do sosu.
Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 31, maj 2011 09:10
- Juliusz Pawłowski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny