Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z orzechów, natki pietruszki i chleba

 

Składniki:

  • 2 kromki czerstwego chleba
  • 3 łyżki octu z białego wina
  • 30 orzechów blanszowanych w gorącej wodzie
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Orzechy i natkę pietruszki drobno posiekać.
    Następnie chleb zetrzeć na tarce i skropić go octem winnym  po czym dodać do niego orzechy i natkę pietruszki.
    Całość dokładnie zmiksować malakserem.
    W trakcie mieszania dodawać stopniowo oliwę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *