Sos z czerwonej fasoli z imbirem
Sos z czerwonej fasoli z imbirem 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżka imbiru
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Do miseczki przełożyć fasolę razem z połową zalewy.
Dodać cebulę, czosnek oraz imbir.
Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos.
Wówczas dodać jeszcze białe wino, olej sezamowy oraz oliwę z oliwek.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 13, luty 2013 09:12
- Paweł Zatorski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny