Sos szodowany
Sos szodowany 4.60 out of 5 based on 81 voters.
Składniki:
- 4 żółtka
- 100 g cukru
- 250 ml wytrawnego białego wina
Sposób wykonania:
Żółtka utrzeć razem z cukrem gdy masa stanie się biała i puszystą ubijać nadal ubijać w kąpieli wodnej.
W trakcie stopniowo wlewać wino.
Trzymać jeszcze chwilkę na ogniu aby sos zgęstniał.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 01, czerwiec 2011 09:04
- Kamil Jabłoński
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny