Sos pomidorowy do makaronu
Sos pomidorowy do makaronu4.70 out of 5 based on 69 voters.
Składniki:
- 3 pomidory
- 4 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić drobno odrzucając twarde części. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć mieszając aż cebula stanie się szklista. Dodać pomidory, zioła i przyprawy, gotować 15 minut. Sos można zamrozić więc praktyczniej będzie przygotować większą porcję.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pomidorowe
- Opublikowano: wtorek, 29, marzec 2011 09:05
- Żaneta Lubowiecka
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny