Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pieczarkowy z szynką

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • cebula
  • 15 dag szynki
  • 2 kiszone ogórki
  • 1,5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • vegeta
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka

Sposób wykonania:

  1. Cebule pokrojoną w talarki udusić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas doprawić ja do smaku solą i dodać pieczarki pokrojone w plasterki, razem smażyć.
    Następnie przełożyć je do garnka a na taje samej patelni przesmażyć szynkę pokrojoną w kostkę i również przełożyć do garnka z pieczarkami.
    Podlać całość 1 l wody i fot powadzić do wrzenia, wówczas dodać przecier oraz pokrojone ogórki.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku .
    Na sam koniec można zagęścić sos mąką  wymieszaną z  odrobiną wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *