Sos pieczarkowy Karoliny
Sos pieczarkowy Karoliny4.71 out of 5 based on 7 voters.
Składniki:
- 20 dag pieczarek
- szklanka wywaru z warzyw
- cebula
- 10 dag tłuszczu
- 3 dag mąki
- 10 dag śmietany
- Sól
- Pieprz
Sposób wykonania:
-
Pieczarki razem z cebulą przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Następnie wlać śmietanę oraz wywar.
Zagęścić sos mąką i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pieczarkowe
- Opublikowano: poniedziałek, 19, wrzesień 2011 09:12
- Karolina
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny