Sos musztardowy z imbirem
Sos musztardowy z imbirem4.64 out of 5 based on 135 voters.
Składniki:
- 1 łyżka musztardy
- 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka mleka skondensowanego
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
-
Do musztardy dodać jogurt oraz mleko skondensowane.
Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny i sproszkowanym i birem.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: poniedziałek, 06, luty 2012 09:18
- Teresa Bień
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny