Sos musztardowo-koperkowy
Sos musztardowo-koperkowy 4.68 out of 5 based on 38 voters.
Składniki:
- 3 łyżki musztardy
- 2 łyżeczki miodu
- 3 łyżki oliwy
- 1 pęczek koperku
- sok z ½ cytryny
- sól
Sposób wykonania:
Musztardę wymieszać z miodem oraz sokiem z cytryny po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę.
Następnie dodać posiekany koperek.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy musztardowe
- Opublikowano: środa, 01, czerwiec 2011 08:51
- Karol Witkowski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny