Sos kaparowy do ryb
Sos kaparowy do ryb4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 2 szklanki bulionu rybnego
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki kaparów
- sól, cukier, sok z cytryny do smaku
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, chwilę smażyć mieszając, nie rumienić, dodać zimny bulion rybny, doprowadzić do wrzenia, dodać kapary i przyprawy. Sos podczas podgrzewania należy cały czas mieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 07, marzec 2012 00:59
- Katrzyna Kizior
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny