Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos curry z jabłkiem

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 masła
  • 1 łyżka curry
  • 1 op śmietany
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanej oliwie i maśle.
    Następnie dodać obrane i starte na tarce jabłko.
    Chwilę trzymać na ogniu po czym wlać 1 szklankę wody.
    Gotować pod przykryciem około 20 minut.
    Po tym czasie sos lekko przestudzić po czym całość zmiksować i ponownie podgrzać.
    Na koniec dodać śmietanę, curry i resztę przypraw.
    Dokładnie wymieszać i gotować kolejne 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *