Sos bazylikowy do spaghetti
Sos bazylikowy do spaghetti4.80 out of 5 based on 5 voters.
Składniki:
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 5 dag startego żółtego sera
- ½ szkl oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Oliwę z oliwek przelać do miseczki.
Dodać do niej starty ser oraz drobno posiekany czosnek.
Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz bazylie.
Całość dokładnie i energicznie wymieszać.
Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Majonezy
- Opublikowano: środa, 14, listopad 2012 15:49
- Weronika
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny