Sos bananowo-waniliowy
Sos bananowo-waniliowy 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 2 szkl. słodkiej śmietanki
- 2 banany
- laska wanilii
- 2 łyżki cukru
Sposób wykonania:
Śmietankę, cukier i laskę wanilie podgrzać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Trzymać jeszcze na ogniu 3 minuty i zestawić do ostygnięcia.
Wówczas przecedzić i dodać obrane i pokrojone banany.
Całość dokładnie zmiksować.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 14, luty 2011 09:03
- Paulina Wojtan
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny