Sos Winegret Iwony
Sos Winegret Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 8 łyżek wody
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- pęczek posiekanego szczypiorku
- pęczek posiekanego koperku
- zioła prowansalskie wg uznania
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Oliwę wymieszać z wodą, sokiem z cytryny, musztardą, zmiażdżonym czosnkiem, ziołami i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać do sałat.
- Szczegóły
- Kategoria: Winegret
- Opublikowano: poniedziałek, 23, kwiecień 2012 12:33
- Iwona
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny