Sok z czarnego bzu
Sok z czarnego bzu4.40 out of 5 based on 43 voters.
Składniki:
- 1 kg owoców czarnego bzu
- 15 dag cukru
-
W sokowirówce wycisnąć sok z owoców po czym zalać je szklanką wrzątku i dodać cukier.
Całość wmieszać i przelać do butelek.
Pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 75 stopni.
Najlepszy sok na przeziębienia.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Martyna
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: środa, 04, marzec 2009 08:36
- Martyna
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane