Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Soja z grzybami

Składniki:

  • opakowanie kotletów sojowych
  • 1/2 kg. grzybów
  • cebula
  • olej
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku

    Przygotowanie
    Soję ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Grzyby drobno poszatkować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać grzyby, posolić, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać śmietanę. Czosnek drobno posiekać , wymieszać z soją i oprószyć pieprzem. Wyłożyć na półmisek i polać sosem grzybowym i posypać zieleniną i posiekanymi na drobno ugotowanymi jajkami. Podawać z surówkami.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *