Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone buraki z szalotką

Składniki:

  • 70 dag buraków
  • 2 kg szalotek
  • ¼ szkl. czerwonych winogron bez pestek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl. czerwonego wina

    Sposób wykonania:

    1. Obrane buraki pokroić w plasterki, szalotkę posiekać a winogrona przekroić na połówki.
      Następie na rozgrzaną oliwę wrzucić buraki oraz szalotki, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, dość często mieszając.
      Po tym czasie wlać wino i gotować jeszcze ok. 10 minut cały czas mieszając.
      Na koniec dodać winogrona i pozostawić na małym ogniu pod przykryciem ostatnie 5 minut.

      Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Justyna J

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *