Skrzydełka w panierce Kasi
Skrzydełka w panierce Kasi0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj przepis na mocno chrupiące skrzydełka w panierce. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: skrzydełek, bułki tartej, płatków kukurydzianych oraz jajek.
Składniki:
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 1 szkl bułki tartej
- 1 szkl płatków kukurydzianych
- 2 jajka
- szczypta soli
- ½ łyżeczki curry
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ szkl mąki
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Skrzydełka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku po czym oprószyć je mąką.Następnie do miseczki wbić jajka.Dodać do nich sól, curry i ostrą paprykę.Dokładnie roztrzepać po czym zanurzać w nich skrzydełka.Następnie obtoczyć je w zmiksowanych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą.Tak przygotowane kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć ze wszystkich stron, aż panierka ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 04, kwiecień 2018 17:38
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany