Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka w panierce Kasi

Wypróbuj przepis na mocno chrupiące skrzydełka w panierce. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: skrzydełek, bułki tartej, płatków kukurydzianych oraz jajek. 
 

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 1 szkl bułki tartej
  • 1 szkl płatków kukurydzianych 
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki curry
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ szkl mąki
  • olej do smażenia 
 

Sposób wykonania:

  1. Skrzydełka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku po czym oprószyć je mąką.
    Następnie do miseczki wbić jajka.
    Dodać do nich sól, curry i ostrą paprykę.
    Dokładnie roztrzepać po czym zanurzać w nich skrzydełka.
    Następnie obtoczyć je w zmiksowanych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą.
    Tak przygotowane kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć ze wszystkich stron, aż panierka ładnie się zarumieni.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *