Serowy chleb
Serowy chleb 4.83 out of 5 based on 242 voters.
Składniki:
- 350 g mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 200 g startego sera ementalera
- 380 ml piwa
- 2 łyżki tartej bułki
- 300 g stopionego masła
Sposób wykonania:
-
Mąkę wymieszać razem z serem i cukrem po czym wlać piwo.
Całość dokładnie wymieszać aby powstało, gładkie ciasto.
Następnie formę wysmarować tłuszczem i posypać dużą ilością bułki tartej po czy rozłożyć w niej ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 45 minut.
Po tym czasie posmarować chleb masłem i wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C
- Szczegóły
- Kategoria: Chleb
- Opublikowano: poniedziałek, 18, maj 2009 07:33
- Anna C