Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik kokosowy

 

Składniki:

  • 1 kg sera twarogowego
  • 10 jajek
  • 40 dag cukru
  • 15 dag masła
  • 20 dag wiórków koksowych
  • 1 szkl. mleka
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • owoce do dekoracji

 

Sposób wykonania:

  1. Wiórki koksowe zalać mlekiem i odstawić na noc.
    Następnego dnia masło utrzeć na piane po czym dodać cukier, cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe.
    Całość dokładnie utrzeć i dodać mąkę oraz zmielony ser.
    Ponownie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywna pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Przed podaniem udekorować owocami.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *