Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serca karczochów z młodym bobem

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek szalotki
  • 450 g mrożonego bobu
  • 100 ml wody
  • sok z 1 cytryny
  • 400 g serc karczochów z puszki
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną szalotkę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać bób i dokładnie wymieszać.
Następnie wlać wodę oraz sok z cytryny i całość doprowadzić do wrzenia.
Gotować około 5 minut.
Po tym czasie dodać serca karczochów przekrojonych na pół i gotować kolejne 5 minut.
Na sam koniec dodać posiekany koper i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *