Serca karczochów z młodym bobem
Serca karczochów z młodym bobem4.50 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek szalotki
- 450 g mrożonego bobu
- 100 ml wody
- sok z 1 cytryny
- 400 g serc karczochów z puszki
- 2 łyżki posiekanego kopru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną szalotkę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać bób i dokładnie wymieszać.
Następnie wlać wodę oraz sok z cytryny i całość doprowadzić do wrzenia.
Gotować około 5 minut.
Po tym czasie dodać serca karczochów przekrojonych na pół i gotować kolejne 5 minut.
Na sam koniec dodać posiekany koper i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Karczochy
- Opublikowano: czwartek, 03, styczeń 2013 11:34
- Agata Siedlecka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak