Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z greckim sosem czosnkowym

Składniki:

  • 450 g małych cukinii
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • starta skórka i sok 1 2/3 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • ulubiony sos czosnkowy

Sposób wykonania;
Cukinię pokroić wzdłuż na paski, które oprószyć mąką.
Następnie przełożyć cukinię na patelnie z dobrze rozgrzanym olejem.
Smażyć około 7 minut aż nabiorą złotobrązowego koloru.
Pod koniec smażenia dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny.
Oprószyć solą oraz pieprzem.
Podawać na ciepło z ulubionym sosem. Najlepiej sprawdza się grecki lub czosnkowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *