Schab z orzechami
Schab z orzechami 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić kosteczkę. Schab umyć, osączyć i pokroić w paseczki i posolić. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki i połowę mięsa. Keczup wymieszać z orzechami i posmarować nim mięso. Cebulę obrać i posiekać w drobniutką kosteczkę, kiełbasę pokroić w kosteczkę, ułożyć na mięsie. Wszystko przykryć kolejną warstwą mięsa, lekko ucisnąć i zalać śmietaną. Naczynie przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C około 1,5 godziny.
- Szczegóły
- Kategoria: Schab
- Opublikowano: środa, 26, styczeń 2011 09:29
- Celina Milewicz